12.05.2020

Frittata w kanapce

To jest pomysł na przepyszne śniadanko.

Świeże warzywa, wędlinę czy sery zalewamy jajkiem z przyprawami.

To kanapka-siła, da nam energię na dłuuuuugi czas!

Smakuje zarówno tuż po przygotowaniu, jak i na zimno, dlatego śmiało można ją zabrać na wynos (np. na lunch do pracy).

pyszne śniadanie
Fritatta w kanapce
(składniki na 2 porcje)
  • 2 kromki chleba
  • 2 mniejsze jajka
  • plaster wędliny
  • ok. 1/2 papryki
  • 1 łyżka startego żółtego sera
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • kilka kostek sera feta
  • świeży szczypiorek do posypania przed podaniem
  • 1 łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do pomidorów i mozarelli
  • płaska łyżeczka masła klarowanego (do smażenia)
Jajka roztrzepać z przyprawą. Odstawić.
Paprykę, wędlinę, ser feta i pomidorki pokroić w kostkę.
Z kromek wyciąć środki.
Do ramki z chleba wrzucić pokrojone dodatki i ser.
Zalać rozmąconymi jajkami i smażyć (tylko z jednej strony) na maśle pod przykryciem na wolnym ogniu ok.15 min. (do całkowitego ścięcia jajka na wierzchu).
Przed podaniem posypać posiekanym świeżym szczypiorkiem.

kanapki na wynos
Przepisy inspirowane naturą
#durszlakXvegetanatur #vegetanatur #inspirowanenatura

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza

Copyright © 2016 My Caprice , Blogger