Zamiast rabarbaru możecie użyć dowolnych, sezonowych owoców.
Mogą to być truskawki, jabłka, śliwki, bądź miks owoców.
Chrupiąca kruszonka z orzechowo-kokosową nutą to raj dla podniebienia!
Zaskoczycie nią swoich domowników lub gości.
Bardzo Wam polecam, szczególnie właśnie z rabarbarem :)
Crumble rabarbarowe (owoce pod kruszonką)
- 500-700 g owoców
- 1 łyżka cukru demerara
Kruszonka
- 125 g ziemnego masła
- 170 g mąki pszennej T450
- 80 g cukru pudru
- 15 g wiórków kokosowych
- 15 g mielonych orzechów
Owoce umyć, w razie potrzeby pokroić na mniejsze kawałki, zasypać cukrem.
Z pozostałych składników szybko wyrobić ciasto na kruszonkę.
Owoce umieścić w naczyniu żaroodpornym, zasypać kruszonką.
Pieczenie
Temp.: 180°C
Czas: 40-45 min.
Podawać na ciepło, tuż po upieczeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz