Ja wykorzystuję je na wszelkie możliwe sposoby, aby nacieszyć się nimi na maksa!
Używam do sałatek, pierogów, musów, lodów, ciast oraz oczywiście koktajli :)
Do klasycznego, orzeźwiającego napoju dodałam kawałek czerwonej, świeżej papryki.
Mówię Wam, ale to świetnie podkręca smak! :)
Taki napój wlewam do słoika i rano mam genialne śniadanko.
Koktajl truskawkowo-paprykowy
- 700 g truskawek
- 1/2 papryki
- 350 ml rzadkiego jogurtu naturalnego lub kefiru
- słodzidło do smaku (opcjonalnie, ja pominęłam)
- liofilizowane truskawki od Mixit do dekoracji
Truskawki umyć, odszypułkować, wrzucić do blendera.
Paprykę umyć, pozbawić nasion, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do blendera.
Dodać pozostałe składniki i zblendować na koktajl.
Najlepiej smakuje mocno schłodzony :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz