Zawsze gościły u niej na stole przy jakichś uroczystościach.
Kakaowo-mleczne, słodkie i baaaaaaaaardzo wciągające.
Zjadasz jednego i od razu sięgasz po kolejnego.
Ale, w końcu mamy karnawał, trochę kalorii nie zaszkodzi ;)
Przecież zaraz się wytańczy! :)
Wafle kakaowo-mleczne
- 1 paczka wafli/andrutów suchych tzw. tortowych (5-6 blatów)
- 200 g masła/margaryny
- 25 g gorzkiego kakao
- 125 g mleka w proszku
- 125 g cukru pudru
Dodać kakao, wymieszać.
Dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać.
Gorącą masą przekładać wafle.
Obciążyć poskładany andrut - przykryć deską, a na nią ustawić np. garnek żeliwny.
Pozostawić pod obciążeniem na min. 1-2h.
Pokroić wedle uznania.
Jadłam kiedyś takie i były przepyszne chętnie wrócę do tego przepisu :)
OdpowiedzUsuńZachęcam Olu! :)
UsuńCudne:)
OdpowiedzUsuń